"U toj grobnici počiva moje dete" Miša Grof neće dozvoliti da Nikolina Pišek ekshumira njegovog sina
Foto: © ATA Images

detalji

"U toj grobnici počiva moje dete" Miša Grof neće dozvoliti da Nikolina Pišek ekshumira njegovog sina

Sukob između Pišekove i Ristovića se ne smiruje

Objavljeno: 20:09h

Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, otac Vidoja Ristovića, koji je pre dve godine iznenada preminuo, a koji je bio u braku sa voditeljkom Nikolinom Pišek spreman je da ide na sud u Split zbog slučaja oko pljačke kuće koju su svojevremeno za letovanje iznajmili njegov sin i snaha.

Podsetimo, u ponedeljak su pred Opšinskim sudom u Splitu svedočila dva pripadnika obezbeđenja koje je angažovao vlasnik vile u Kaštelima, na padinama Kozjaka, slovenački državljanin Rok Gale, kako bi iz luksuznog objekta izbacio bračni par Ristović, njihovu ćerku i pomoćnicu.

Miša Grof je već govorio o ovom slučaju i istakao da je to namešteno i da nikakve dragocenosti nisu ukradene.

Nikolina Pišek
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ali to nije sve. Čuveni kolekcionar vrednih antikviteta ističe da nikako neće dozvoiti da snaha ekshumira njegovog sina kako bi ga prebacila u Zagreb što joj je, kako je ranije tvrdio, bila namera.

Na početku razgovora odgovorio je kako se oseća:

- Ma, kakvi dobro. Ništa nije dobro, ali, recite vi meni kojim dobrom me zovete - uzvratio je Ristović.

On je spreman za put u Hrvatsku na ročište:

- Ići ću, naravno. Pa, šta da kažem, moram. Na šta bi ličilo da ne odem. To ne bi imalo smisla - istakao je on.

Miša Grof
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Potom smo porazgovarali o bolnoj temi-ekshumaciji tela njegovog sina:

- To je užas. To kada čujem nije mi dobro. Kako da budem i kako da se osećam. U toj grobnici počivaju moji prababa i pradeda, majka i otac i moje dete. Sada da ona dete vodi u Hrvatsku. Strašno. Ja nisam u kontaktu sa njom, ali to neću dozvoliti. To je tako ružno i besmisleno da ne znam kako uopšte može da pomisli na to - objasnio je Miša Grof.

Nakon Vidojeve smrti Nikolina i njen svekar su na ratnoj nozi. Sve je počelo zbog vredne imovine pokojnog Vidoja koja se vodi na ime njegovog oca, poznatog antikvara. Njih dvoje su čak završili i na sudu.

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović
foto: Damir Dervišagić

- Pitaću vas prosto, da li vi i ja sada možemo da delimo vašu imovinu? Ne možemo! E, tako i ona ne može da deli moju imovinu! Kako, bre, ona da deli moju dedovinu? Nasledio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj. Što je oduzeto mom dedi i vraćeno meni restitucijom. Nasledio sam grobnicu na Novom groblju koja vredi pola miliona evra, koja je od mermera i bronze. I sad, kako bi ona mogla da deli sa mnom imovinu mog dede i oca, moje majke? Ona da deli, šta da deli, ja ništa ne razumem?! Sve se vodi na mene i sve je moje - rekao je Ristović.

Bonus video:

00:28

Nikolina Pišek uživa na odmoru

(Espreso/Kurir/Ljiljana Stanišić/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.